. . . on sisältynyt viime päiviin melkoisesti. Ihania yllätyksiä ihanilta ystäviltäni sekä perheen kesken oli vuorossa mieheni syntymäpäivän vietto.
Viikko sitten lauantaina suuntasimme ystäväni autolla kohti Jyväskylää. Suunnitelmissa oli hiukan hiljentää ensin Muuramen kohdalla ja poiketa ostoksilla muutamassa minun suosikissani: Annival & Ommellinen ja sen jälkeen jatkaa Jyväskylän keskustaan, jossa ystäväni halusi tarjota minulle synttärilounaan. Reissu ei kuitenkaan toteutunut ihan suunnitelmien mukaan. Ystäväni auto alkoi yllättäen temppuilla menomatkalla ja sen seurauksena varovaisesti pystyimme käymään nuo Muuramen kohteet, jonka jälkeen kiltisti palattiin kotimaisemiin. Maittava lounas nautittiin Kangasalla ravintola Pazzissa.
Pääsin siis osalliseksi täysin pimeestä uudesta kokemuksesta. Alkuun meille tarjoiltiin keittiön tervehdyksenä Belungalinssiä, graavitaimenta sekä Ponzumajoneesia. Alkuruokana oli bataattikeitto. Pääruokana häränpaistia, paahdettua perunaa, kasviksia sekä pippurikastiketta. Jälkiruokana sitruunakakkua ja marenkisorbettia. Yllättävän siististi tuli ruokailtua! Haastavinta oli leikata lihasta sopivia suupaloja. Myös jälkiruokalautasen sorbettipallo luiskahteli lusikalta pahasti karkuun. Sormet toimivat "silminä", sillä mitään annoksista ei kerrottu ennakkoon, vaan tunnustelemalla sait selville tarvitaanko lusikkaa vai haarukkaa? Oli myös jännä huomata kuinka aivot yrittävät kovasti saada silmiä näkemään eli pää pyöri ja silmät yrittivät löytää jotain näkyvää.
Tänään on jälleen juhlittu omalla perheellä, sillä nyt on mieheni syntymäpäivä. Ensiksi menimme elokuviin katsomaan Luottomies elokuvan ja sen jälkeen käytimme aiemmin nimipäivälahjaksi saamamme ravintolalahjakortit ravintola Haraldissa.
Nyt tuntuu, että on tullut nautittua ravintolaruokaa melkoisesti viime päivinä. Huomenna ollaan vaan kotona ja syödään itsetehtyä pasta bolognesea.
Annika
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti