sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Liukasta laskiaista!

Leivoin eilen pullaa, jotta saadaan laskiaispullia. Minun laskiaispullista ei löydy mantelimassaa eikä hilloa. Liki 30 vuotta sitten lapsuudenystäväni opetti minulle tavan täyttää laskiaispullat herkullisiksi vain käyttämällä kermavaahtoa. Sillä kaavalla olen siitä lähtien pullat täyttänyt ja aina ovat hyvin kauppansa tehneet.

Pikku pullasta leikataan hattu irti. Sen jälkeen pullan sisältö kaivetaan ulos erilliseen kippoon. Kun haluttu määrä pullia on "tyhjennetty" ryhdytään vatkaamaan kermaa. Kerma maustetaan sokerilla ja vaniliasokerilla maun mukaan (aika makeaksi). Löysähköä vaahtoa lisätään pullanmuru massaan. Tämä sekoitetaan aika jämäkäksi "taikinamaiseksi" masaksi. Massalla täytetään pullien kolot uudelleen. Loppu kermavaahto vatkataan kiinteäksi ja laitetaan pieni keko jokaiselle pullalle. Hattu asetetaan koko komeuden päälle. Ja sitten vaan nautitaan - NAM!




Talven taikaa,
ihanaa aikaa!

Herkullista laskiaissunnuntaita toivotellaan Talvipesältä!

Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti